dimecres, 7 de juliol del 2010

Tots a la Manifestació del 10 de Juliol



L'Ens de Comunicació Associativa,entitat que reuneix la Federació de Cors de Clavé, la Federació d’Ateneus de Catalunya, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, el Moviment Coral Català, la Federació Catalana de Societats Musicals, la Federació Sardanista de Catalunya, la Fundació La Roda, l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, l’Agrupament d’Esbarts Dansaires, el Gran Orient de Catalunya, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, la Federació Catalana de Pessebristes, ADIFOLK, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, el Moviment Laic i Progressista, la Fundació Paco Candel, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, convida a tots els seus activistes, familiars, amics i simpatitzants del moviment associatiu català a participar per la dignitat de Catalunya a la manifestació del dia 10 de juliol vinent, a 2/4 de sis de la tarda a la cruïlla Diagonal-­‐Passeig de Gràcia (costat mar-­‐Glòries), de Barcelona.

L’ASSOCIACIONISME CULTURAL PELS NOSTRES DRETS COM A POBLE

El proppassat dia 28 de juny el Tribunal Constitucional es va permetre d’emetre el primer lliurament de la sentència llargament esparada sobre l’Estatut de Catalunya, aprovat pel Parlament de Catalunya i el Congrés de Diputats espanyol i refrendat pel poble català.

L’ENS DE COMUNICACIÓ ASSOCIATIVA vol mostrar la seva perplexitat i rebuig arran d’aquesta sentència.

La perplexitat ve de la fatxenderia d’onze juristes d’emetre una sentència que menysté la base de la democràcia deslegitimant el vot directe dels catalans i l’indirecte de dos parlaments, el català i l’espanyol. La legitimitat d’aquest tribunal és tan sols de tercer nivell, és a dir, es tracta d’un conjunt de juristes –parcialment caducats-­‐ escollits a iniciativa de la correlació de forces dels principals partits del Congrés de Diputats espanyol, els quals partits han estat votats pels ciutadans de l’estat.

I el rebuig prové del desig manifest d’escapçar la voluntat del nostre poble. Com es poden permetre aquests onze membres del Tribunal Constitucional, de legitimitat dubtosa, de tocar ni una sola coma del text estatuari refrendat?.

Arran de tant d’agosarament, Catalunya ha de respondre amb fermesa i amb una sola veu. Ara és l’hora que els nostres partits polítics demostrin maduresa i defugin el tacticisme estèril de les lluites dels uns contra els altres. Ara és l’hora que la nostra densa societat civil ens mostri el camí. De quina manera, però? El primer pas pot ser la participació massiva en la convocatòria de la manifestació del 10 de juliol vinent.

La manifestació però, és només un primer pas i caldrà que els catalans ens mantinguem en la defensa pertinaç dels nostres drets i dignitat com a poble.

Juliol del 2010.
Antoni Carné Parramon
President


Com a membre de la Junta de l'Ens de Comunicació Associativa hi seré i convido a tothom a participar-hi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada