dissabte, 22 d’agost del 2009

Ducasse d'Ath

Avui a la tarda hi haurà a Ath el combat de David amb Goliath, l'esdevenir de l'any depenent d'un combat desigual.
Aquest any no hi puc anar, espero anar-hi l'any vinent
PROGRAMA D'AVUI:
12h - Eglise Saint-Julien : Sonnage de la Grosse Cloche
Les athois se donnent rendez-vous pour faire sonner Marie-Pontoise, la grosse cloche. Certains sont déjà massés devant la porte de l'église à 10h00 pour être sûr de pouvoir participer à ce moment important. C'est le début de la Ducasse d'Ath et de la ferveur populaire.
Auparavant, la cloche était sonnée par un ouvrier communal. Dans les années '70, des jeunes membres de "Rénovation du Cortège" se sont joints à l'ouvrier.
12h15 - Eglise Saint-Julien : Concert de carillon par Pascaline Flamme.
15h - Eglise Saint-Julien : Mariage du géant Goliath. Messe folklorique patoisante. Accès payant sur réservation.
17h30 - Hôtel de Ville - Combat avec le berger David.
Juste après le combat - concert de carillon donné par Jean-Claude Molle, carillonneur de la ville d'Ath.
20h - Kiosque face à l'Hôtel de Ville : Concert de la Fanfare Royale Union de Saint-Martin.
21h - En ville : Sortie du groupe du Canon du Mont-Sarah - retraite aux flambeaux.

la Festa Major de l´Arboç del Penedès Festa Patrimonial d´Interès Nacional


La Generalitat de Catalunya ha declarat la Festa Major de l´Arboç del Penedès (22 d’agost) Festa Patrimonial d´Interès Nacional, el màxim guardó que pot tenir una festa popular catalana.

El 2006 la Generalitat va decidir crear la nova llei de patrimoni festiu de Catalunya, classificant-la en: festa popular d´interès nacional, festa tradicional d´interès nacional, element festiu tradicional d´interès nacional, element festiu patrimonial d´interès nacional. Aquesta nova categorització va propiciar que el consistori sol·licités que la festa major de l´Arboç fos declarada Festa Patrimonial d´Interès Nacional.
D’altra banda, el Consell de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya també ha comunicat a l´Ajuntament de l´Arboç que declararà elements patrimonials d´interès nacional el ball de diables (1876), la Carretillada, el ball de bastons (1770), els gegants (1770) i l´exhibició castellera amb les seves particularitats i les seves músiques.
L’Arboç (el Baix Penedès) celebra la seva Festa Major en honor al patró sant Julià, que celebra la seva festivitat el 22 d´agost.
Més informació a festes.org

dilluns, 17 d’agost del 2009

cinc gegants nous a Montreal

175na Festa Nacional de Québec
- Nouveau Géant Maurice Richard, célèbre hockeyeur
- Nouveau Géant : le Géant Paul de Chomedey, sieur de Maisonneuve, présenté pour la première fois à l’initiative de la ville de Montréal qui défilera cette année aux côtés de la Géante Jeanne Mance, fondatrice de l’Hôtel-Dieu de Montréal et co-fondatrice de Montréal.
- Nouveau Géant : le Géant Louis-Joseph Papineau, homme politique, chef du parti des Patriotes et patriote;
- Nouveau Géant : le Géant Rendez-vous Loto-Québec, qui de nature festive, parcourt le Québec pour participer aux nombreux festivals et événements. Il incarne le plaisir de fêter et de passer du bon temps en famille et entre amis.
- Nouvelle Géante : la Géante Fanfreluche, personnage vedette de l’émission populaire de Radio-Canada de la fin des années 60, créée par nul autre que Kim Yaroshevskaya;

més endavan posaré més informació

diumenge, 16 d’agost del 2009

20è aniversari d'en Roc i na Coloma


Avui, dia de Sant Roc (Patró del poble), a 2/4 d'onze sortiran els gegants de l'ajuntament cap a l'esglesia per fer la plantada, on tambe hi seran els gegants i geganters de Badalona amb els seus musics.
En sortir de Missa començarem a ballar i cap a la plaça del Pi Tallat (ara si amb un pi tallat despres de la ventada del gener) on els badalonins faran una mostra de balls, nosaltres estem en fase de recuperació i farem el que podrem, però esperem animar-nos i refer la colla de cara l'any vinent.

Exactament els gegants de Santa Coloma de Cervelló es van batejar el diumenge 13 d'agost de 1989 i son obra del mestre Domenec Umbert i Vilaseró

Per acabar el dia, i despres d'un dinar (pagat pels geganters) aniré a Martorell a portar gegants, entra com a torna, de Martorell o de Badalona

ESPEREM QUE SIGUI EL RELLANÇAMENT DE LA COLLA


La festa ha sigut un exit pels geganters, els veins molt contents, els gegants fan festa, i em sebla que hem aninat a uns quants joves a portar gegants.
Les imatges ens les he cedit un noi mexicà que està fen una estada de tennis al club d'en Bruguera