dissabte, 22 d’agost del 2009

la Festa Major de l´Arboç del Penedès Festa Patrimonial d´Interès Nacional


La Generalitat de Catalunya ha declarat la Festa Major de l´Arboç del Penedès (22 d’agost) Festa Patrimonial d´Interès Nacional, el màxim guardó que pot tenir una festa popular catalana.

El 2006 la Generalitat va decidir crear la nova llei de patrimoni festiu de Catalunya, classificant-la en: festa popular d´interès nacional, festa tradicional d´interès nacional, element festiu tradicional d´interès nacional, element festiu patrimonial d´interès nacional. Aquesta nova categorització va propiciar que el consistori sol·licités que la festa major de l´Arboç fos declarada Festa Patrimonial d´Interès Nacional.
D’altra banda, el Consell de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya també ha comunicat a l´Ajuntament de l´Arboç que declararà elements patrimonials d´interès nacional el ball de diables (1876), la Carretillada, el ball de bastons (1770), els gegants (1770) i l´exhibició castellera amb les seves particularitats i les seves músiques.
L’Arboç (el Baix Penedès) celebra la seva Festa Major en honor al patró sant Julià, que celebra la seva festivitat el 22 d´agost.
Més informació a festes.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada