dijous, 16 de juliol del 2009

St Vicenç de Castellet

Dissabte 11 de juliol


Festa Major d'estiu
XXVè aniversari dels gegants de Sant Vicenç de Castellet
XII Trobada Intercomarcal de Gegants del Bages-Berguedà
Organitzada per la Colla de Geganters.

Concert a la Cripta


Divendres 10











A les 21h vaig anar al concert de COR FLUMINE Jazz Vocal, una quincena de peces i una mica mes d'una hora de bona música coral

ELS GEGANTS DE CATALUNYA AL TOUR DE FRANÇA

25è aniversari de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya
Un èxit de difusió dels gegants arreu del mon
Per celebrar el 25è aniversari de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, els dies 9 i 10 de juliol, 13 colles van treure els gegants als carrers i carreteres catalanes al pas del Tour de França, com representació i símbol de les tradicions populars de Catalunya.
Malgrat la pluja, les colles geganteres que varen participar a la ronda ciclista varen ser les següents: Fal•lera gironina; Sant Feliu de Guíxols -Ganxons- Santa Susanna- Sant Vicenç de Montalt- Vallgorguina - Bernat i Elionor- Breda- Sant Antoni de Vilamajor- Cardedeu- Montornès del Vallès- Barcelona- Poble Sec no per la pluja- Sant Vicenç de Castellet . Bojos de Solsona - La Seu d'Urgell.
Durant dos dies, Catalunya ha estat l’escenari de la prova ciclista més prestigiosa del món, i la tradició catalana dels gegants va participar en aquest fet històric: la tercera visita de la carrera més famosa del món, el major esdeveniment de l’esport després dels jocs i els mundials de futbol.
La iniciativa, ha suposat un èxit de difusió dels gegants arreu del mon i té un impacte mediàtic més enllà de les campanyes de publicitat convencionals . Durant aquests dies, Catalunya i Barcelona varen ser notícia a 1.800 mitjans de comunicació de tot el món i esdevenir l’escenari d’una activitat que es seguida per milions de ciutadans de tot el planeta.
Totes les cadenes de televisió i de ràdio que seguien el Tour en directe o diferit varen mencionar els gegants que anaven trobant pel camí, així mateix, la premsa escrita se’n va fer ressò als diferents mitjans: La Vanguardia, El Periódico, el Punt, Regió 7...
Coordinador : Amadeu Ribas Pau

Si tens fotografíes dels gegants al pas de Tour envíales a grosgeganter@gmail.com






Més informació a les webs:
http://webs.gegants.cat/bagesbergueda/r … fies-2009/
http://webs.gegants.cat/maresme/2009/07 … -pel-tour/
http://webs.gegants.cat/svmontalt/
http://www.tv3.cat/videos/1360809

dimarts, 14 de juliol del 2009

ARRIBA LA GRAN FINAL D'"EL PAISATGE FAVORIT DE CATALUNYA




Vuit paisatges i els vuit personatges que els han presentat, en directe, a la cripta de la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló, presentada per Raquel Sans (22:20h).
A més de l'emissió analògica, la gala s'emetrà també en HD, en la primera emissió a Catalunya d'un programa en Alta Definició i en directe per la TDT.
Els vuit paisatges finalistes i els protagonistes que els han explicat protagonitzaran un programa especial d'una hora que recollirà els millors moments de la sèrie i que decidirà finalment quin paisatge es converteix en el paisatge favorit de Catalunya.
La decisió, una vegada més està en mans del públic. Des del començament del programa podran enviar els seus missatges sms al 7033 amb el text del paisatge que volen que guanyi.
Set paisatges ja s'han fet lloc entre els finalistes: el Delta de l'Ebre, presentat per Artur Gayà; Montserrat, amb Benedetta Tagliabue; la Costa Brava, amb Josep Cuní; el Priorat, amb Álvaro Palacios; Sant Maurici, amb Oriol Alamany; Lleida, amb Josep Vallverdú, i Tarragona, amb Lluís Gavaldà.
El vuitè finalista es decidirà dimarts abans de la gala, quan es tanquin les votacions, entre els tres paisatges presentats en l'últim capítol, els Miradors de Barcelona, amb Lluís Bassat; els Ports, amb Jorge Wagensberg, i els racons del Bages, amb Rosa Oriol.
L'emissió tindrà lloc a través del canal en proves d'HD de TV3, que se sintonitza pel canal 43. Aquest canal abasta actualment les àrees de Collserola i el Maresme i pot arribar fins a un 60% de la població catalana.
TV3 ha estat pionera a l'estat espanyol a l'hora de fer emissions d'alta definició sobre el nou sistema de Televisió Digital Terrestre (TDT). La primera emissió en alta definició va ser el 23 d'abril del 2007 a través d'un canal de proves que es va mantenir fins a l'agost de l'any passat. Aleshores, el multiplex per on s'emetia el canal d'alta definició, el complementaven dos canals més de definició estàndard.
Recentment, des del 18 de juny, TV3 ha tornat a posar en antena el canal de proves d'alta definició al multiplex a l'entorn de Barcelona. Aquest cop, s'ha fet conjuntament amb tres canals de definició estàndard, la qual cosa torna a suposar tot un repte tècnic.