dijous, 16 de juliol del 2009

ELS GEGANTS DE CATALUNYA AL TOUR DE FRANÇA

25è aniversari de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya
Un èxit de difusió dels gegants arreu del mon
Per celebrar el 25è aniversari de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, els dies 9 i 10 de juliol, 13 colles van treure els gegants als carrers i carreteres catalanes al pas del Tour de França, com representació i símbol de les tradicions populars de Catalunya.
Malgrat la pluja, les colles geganteres que varen participar a la ronda ciclista varen ser les següents: Fal•lera gironina; Sant Feliu de Guíxols -Ganxons- Santa Susanna- Sant Vicenç de Montalt- Vallgorguina - Bernat i Elionor- Breda- Sant Antoni de Vilamajor- Cardedeu- Montornès del Vallès- Barcelona- Poble Sec no per la pluja- Sant Vicenç de Castellet . Bojos de Solsona - La Seu d'Urgell.
Durant dos dies, Catalunya ha estat l’escenari de la prova ciclista més prestigiosa del món, i la tradició catalana dels gegants va participar en aquest fet històric: la tercera visita de la carrera més famosa del món, el major esdeveniment de l’esport després dels jocs i els mundials de futbol.
La iniciativa, ha suposat un èxit de difusió dels gegants arreu del mon i té un impacte mediàtic més enllà de les campanyes de publicitat convencionals . Durant aquests dies, Catalunya i Barcelona varen ser notícia a 1.800 mitjans de comunicació de tot el món i esdevenir l’escenari d’una activitat que es seguida per milions de ciutadans de tot el planeta.
Totes les cadenes de televisió i de ràdio que seguien el Tour en directe o diferit varen mencionar els gegants que anaven trobant pel camí, així mateix, la premsa escrita se’n va fer ressò als diferents mitjans: La Vanguardia, El Periódico, el Punt, Regió 7...
Coordinador : Amadeu Ribas Pau

Si tens fotografíes dels gegants al pas de Tour envíales a grosgeganter@gmail.com






Més informació a les webs:
http://webs.gegants.cat/bagesbergueda/r … fies-2009/
http://webs.gegants.cat/maresme/2009/07 … -pel-tour/
http://webs.gegants.cat/svmontalt/
http://www.tv3.cat/videos/1360809

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada