dijous, 8 de gener del 2009

II Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga

dissabte 10 de gener de 2009

Enguany, i per segona vegada, l'Associació d'Amics dels Gegants del Pi i l'Associació de les Colles Gegantera, de Diables, Bestiari, Grallers i Tabalers del Casc Antic, amb la col·laboració de les Basíliques de Santa Maria del Mar i Santa Maria del Pi celebren aquest acte que rememora les antigues processons succeïdes entre ambdues basíliques.

Associació d’Amics dels Gegants del Pi i l’Associació de Membres de les Colles de Gegants, Diables, Bestiari, Grallers i Tabalers del Casc Antic, organitzen aquest acte que rememora les antigues processons succeïdes a la Ciutat de Barcelona, com la Beatificació de St. Ramon de Penyafort (1601). Aquest acte sempre serà el dissabte següent al set de Gener, Festivitat de St. Ramon de Penyafort, per la tarda/vespre. L’acte s’iniciarà amb una cercavila que anirà d’una de les Basíliques a l’altra, canviant cada any de parròquia, la que fa la sortida i la parròquia que fa d’amfitriona. Enguany es començarà a la Basílica de Santa Maria del Pi i s’acabarà a la Basílica de Santa Maria del Mar. Enguany serà el dissabte 10 de Gener de 2009.

Al SEGUICI DE LES BASÍLIQUES DE LA BARCELONA ANTIGA (Agermanament dels Gegants de Santa Maria del Mar i els de Santa Maria del Pi), hi participen: els Gegants del Pi, els Gegants de Sta. Maria del Mar, el Lleó de Barcelona, la Mulassa de Barcelona, el Dofí de Barcelona, juntament amb els Ganfarons (o penons) d’ambdues Basíliques acompanyats per un grup reduït de tabals i grallers de les dues entitats.

Recorregut:

Plaça de Sant Josep Oriol, carrer del Pi, Portaferrissa, Cucurulla, Arcs, Plaça Nova, Avinguda de la Catedral, Pla de la Seu, Comtes de Barcelona, Baixada de Santa Clara, Plaça del Rei, Berguer, Llibreteria, Àngel, Via Laietana, Argenteria i Plaça de Santa Maria del Mar.

Programa:

18.30h Exposició del Seguici a la Basílica de Santa Maria del Pi.

19.15h Inici de la Passejada.

20h Arribada a la Basílica de Santa Maria del Mar.

20.15h Ofrena Floral, inici dels Ball dels Gegants del Pi i Ball dels Gegants de Santa Maria del Mar

20.40h “BALL A QUATRE” dels gegants del Pi i de Santa Maria del Mar que només es balla per a l’ocasió, on ballen les dues parelles de Gegants. Aquest ball fou estrenat al Seguici del 2008 i té música de Jordi Fàbregas i coreografia de Mercè Avinyó i Xavier López. Enguany el ballaran en Josep Lluís Badal, en Jordi Carbó, en Xavier López i Carles Peñarroya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada