dijous, 8 de gener del 2009

Dança de creació a l'Auditori

L’Esbart Sant Martí presenta un nou espectacle on la tradició i la creació es fonen en un de sol esdeveniment: ReVOLTA
Envia-ho a un amic Versió per imprimir

Tindrà lloc a l’Auditori de Barcelona els dies 9, 10 i 11 de gener de 2009.

Els dies 9,10 i 11 de gener de 2009, a l’Auditori de Barcelona, l’Esbart Sant Martí “Ballet Folklòric dels Països Catalans” presentarà l’espectacle ReVOLTA on la tradició, sense perdre un gotim de la seva essència, evoluciona i ens convida a fer-ne una nova lectura en clau contemporània.

El projecte ReVOLTA és un espectacle de dansa que neix com a reflexió de la identitat cultural catalana i els canvis enriquidors que ha sofert al llarg dels darrers temps, derivats de les onades migratòries. Així, contemporitza la dansa tradicional Catalana i les danses d’arrel de nova creació, tot mostrant la diversitat d’estils que recull el folklore català al llarg del seu territori.

Provoca el debat en el sector de la dansa tradicional catalana al voltant de la incorporació de noves músiques i danses al costumari català, sense deixar de treballar en la difusió d’aquelles que ja en formen part.

Mitjançant el ball i la música, es presenta ReVOLTA a diferents públics, a traves de circuits de exhibició, comercials o populars, sota una lògica d’excel·lència i amb la involucració de tot l’Esbart Sant Martí.

ReVOLTA s’inicía a Berga, en una gran festa del Països Catalans, reconeguda com a patrimoni de la humanitat: La Patum. També reconeix als que treballen per el manteniment del folklore, que suposà una revolta al S.XIX als Països Catalans. Gombrèn, Bolero de Sant Pere... ens fan prendre consciència de la diversitat i riquesa de les nostres danses. L´Algemesí com a contrapunt a la festa, reclama la potestat del ball per a representar les tradicions populars, mitjançant la bellesa de les músiques del mestre Serra i la coreografia d’en David Martínez.

El ball de l’Os és l’excusa per a revisar una tradició de la Catalunya nord, coreografiant els carnavals que allí, any rere any, es celebren amb l’element central del despertar dels ossos i la prompta arribada de la primavera. El viatge s’acaba als nostres dies mitjançant la reflexió sobre la revolta que suposen els fluxos migratoris, així com l’enriquiment de la nostre cultura gràcies a les petites aportacions de totes les persones del territori. Noves músiques de La Boina, Pla Forana i Cap on nam ajuden a fer aquest viatge cap a la contemporaneïtat de la nostre cultura social, amb els seus conflictes i il·lusions.

L’Esbart Sant Martí fundat el 1945 (64 anys ininterromputs al servei de la dansa catalana) ha fet prop de 3000 recitals, dels quals més de 1000 han estat fora de les nostres fronteres i gires per 26 països. Durant els darrers 10 anys, porta una mitjana de 70 actuacions anuals arreu de les nostres terres i en diferents festivals internacionals.

Tot això, és manté amb un equip amateur envoltat del recolzament de professionals especialitzats en els diferents àmbits i d’una escola de dansa clàssica i dansa catalana amb 150 alumnes.

Entrades a la venta al Tel. Entrades de Caixa Catalunya i taquilles de L’Auditori (carrer Lepant, 150 de BCN, preu: 12 euros).

Més informació :

Tel. 932 319 910 i 932 311 098 ; correu electrònic: josepflo@cconline.e (Josep Flores)

www.esbartsantmarti.com

Per tenir accés al tríptic de l’espectacle cliqueu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada